Lage rugklachten

Pak je (lage) rugklachten aan met Oefentherapie-Mensendieck bij TOBB Oefentherapie!

Heb je last van pijn of stijfheid in je onderrug? Kun je daardoor niet makkelijk en soepel bewegen? Doen bepaalde houdingen en/of bewegingen zeer? De oefentherapeuten van TOBB helpen je je houding te verbeteren en weer vrij te bewegen. Oefentherapie-Mensendieck kan de pijn verlichten, voorkomen of helemaal wegnemen!

Door lage rugklachten ga je anders bewegen, waardoor je systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans raakt. De klachten kunnen ook je stemming, concentratievermogen en slaappatroon aantasten. Zo kun je in een vicieuze cirkel belanden.

Als specialisten in gezond bewegen vanuit de juiste houding, helpen wij bij TOBB je graag vooruit. Wat de oorzaak van je klacht ook is.

Hoe kan oefentherapie TOBB jóu helpen?

Eerst kijken we samen naar de mogelijke oorzaak van je klachten. Dat kan bijvoorbeeld een ongunstige houding of te weinig lichaamsbeweging zijn, maar ook slijtage of een ongeluk.

Samen stellen we een behandelplan op, zodat de therapie aansluit op je hulpvraag, je dagelijkse activiteiten en je mogelijkheden. De behandeling bestaat uit persoonlijke coaching en geeft een langdurig resultaat.

Wat houdt de behandeling bij ons in?

Onder deskundige begeleiding van ons ga je in de praktijk én thuis aan de slag met oefenen. Door de adviezen en oefeningen die je van ons krijg:

  • Word je je meer bewust van je houding en hoe je beweegt;
  • Leg je de link tussen je houding/beweging en je klachten
  • Krijg je sterkere spieren;
  • Kun je je gemakkelijker en soepeler bewegen;
  • Word je fitter;
  • Verminderen of verdwijnen je klachten

Voor langdurig resultaat is het belangrijk dat je de oefeningen ook thuis doet. Wij helpen je hierbij door je instructies en/of oefenmaterialen mee te geven. De oefeningen sluiten aan op je dagelijkse activiteiten: thuis, op je werk, bij je hobby en/of bij het sporten. Zo kun je de oefeningen makkelijk inpassen in je dagelijks leven en is de kans dat de klachten wegblijven groot.

Wil je meer informatie over wat Oefentherapie TOBB voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op via: