Oefentherapie en bekkenklachten

Als je last hebt van bekkenklachten, is een oefentherapeut Mensendieck  een goede keuze om te raadplegen. Oefentherapie Mensendieck kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van de balans en functionaliteit van het bekkengebied.

Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals zwangerschap, bevalling, blessures, verkeerde houding, overbelasting, of andere onderliggende gezondheidsproblemen. Een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen door:

Zwangerschap en postpartum: Als je bekkenklachten gerelateerd zijn aan zwangerschap of bevalling, kan een oefentherapeut Mensendieck je begeleiden met specifieke oefeningen en advies voor deze periode.

Blaas en darmen: Als je blaas- en darmproblemen ervaart, zoals urine-incontinentie, frequente urineweginfecties, obstipatie, diarree of andere ongemakken.

 Houdingsadvies: Door je houding te analyseren, kan de therapeut vaststellen of je houding bijdraagt aan je bekkenklachten. Ze kunnen je leren hoe je je houding kunt verbeteren om de belasting op je bekkengebied te verminderen.

Oefeningen op maat: De therapeut zal waarschijnlijk specifieke oefeningen ontwikkelen die gericht zijn op het versterken van de spieren rondom het bekken, het verbeteren van de stabiliteit en het vergroten van de flexibiliteit.

Bewegingspatronen: De therapeut kan je helpen bij het identificeren van bewegingspatronen die mogelijk bijdragen aan je klachten. Ze zullen je leren hoe je deze patronen kunt aanpassen om spanning en belasting op het bekken te verminderen.

Ademhalingstechnieken: Ademhalingsgewoonten kunnen invloed hebben op de spanning in het bekkengebied. De therapeut kan je leren hoe je je ademhaling kunt verbeteren om ontspanning te bevorderen.

Bewustwording: Het vergroten van je lichaamsbewustzijn kan je helpen om te begrijpen hoe je beweegt en welke gewoonten mogelijk bijdragen aan je klachten. Dit bewustzijn kan je helpen om gezondere bewegingspatronen te ontwikkelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en dat bekkenklachten verschillende oorzaken en symptomen kunnen hebben. Daarom is het aan te raden om eerst een professionele diagnose te krijgen voordat je met een behandeling begint. Overleg met je huisarts of een medisch professional om de oorzaak van je bekkenklachten te achterhalen en om te bepalen of oefentherapie Mensendieck geschikt is voor jou.

Bij Oefentherapie TOBB is Cynthia gespecialiseerd in bekkenproblematiek. Je kunt een afspraak met haar maken via 072-5743242 of via info@tobb.nl