Psychosomatische Oefentherapie

Psychosomatische Oefentherapie

We krijgen met regelmaat de vraag: “Wat is nu psychosomatische oefentherapie?” Met onderstaand artikel proberen we dit duidelijk te maken.

Iedereen kent weleens het gevoel dat je niet lekker in je vel zit. Dit kan in privéleven zijn, maar ook op het werk. Meestal lost dit zich vanzelf weer op, maar soms ook niet. Het kan dan helpen om samen met iemand op zoek te gaan naar de oorzaak van dit gevoel.

Men voelt zich goed als hij in balans is. Soms is deze langere tijd verstoord en lukt het je niet om een nieuwe balans te vinden. Je houdt jezelf op een bepaalde manier tegen en je kan dan steeds verder uit je evenwicht komen. Bij Oefentherapie TOBB ga je tijdens de therapie onderzoeken hoe jij jezelf tegenhoudt en, belangrijker, hoe je kunt leren om een nieuwe balans bij jezelf te vinden en houden.

Verstandelijk inzicht alleen is meestal niet voldoende: vaak weet je met je verstand wel wat er aan de hand is, maar misschien niet hoe je het probleem kunt verhelpen. Dit is de reden waarom er in de psychosomatische oefentherapie veel ruimte is voor gevoel en emotie. Bewustwording speelt hierbij een centrale rol, maar ook het gevoel van vertrouwen en veiligheid.

De therapie:
In de therapie ga je ervaren wat er bij jou op de voorgrond staat. Je hoeft niet diep in jezelf te graven; dat wat belangrijk is, komt vanzelf naar de oppervlakte. Door in gesprek te gaan; het gevoel en de emotie te beleven en door het luisteren naar je lichaam, leer je jezelf beter kennen. Ook je (reactie) patronen, je valkuilen en je vermijdingen ga je ervaren. Door deze ervaringen kun je ontdekken wanneer en hoe je jezelf blokkeert. Je leert door deze ervaringen ook hoe je je eigen kracht, energie en verborgen kwaliteiten kunt inzetten en gebruiken voor een nieuw evenwicht. De behandelingen zijn praktisch en concreet door de lichaamsgerichte benadering.

Heb je na het lezen nog vragen voor ons, kun je contact opnemen met Monique. Zij is bij TOBB Oefentherapie de therapeut die de psychosomatische behandelingen geeft. Zij is te bereiken op 072-5743242 of via info@tobb.nl.