Om de meest optimale situatie voor de sporter te creëren en het slagingspercentage van de behandeling voor de sporter te vergroten hebben wij de discipline sportoefentherapie aan ons behandel arsenaal toegevoegd. De sportoefentherapie is vooral gericht op de specifieke context waarin de sporter zich bevindt, namelijk in de sportsituatie.

De hulpvraag van sporters, welke meer gericht is op activiteitenniveau, vraagt een andere benadering van de sportoefentherapeut dan in de gewone oefentherapie.

Dit betekent dat als u met een klacht komt, ontstaan bijvoorbeeld in de tennis-, voetbal- of hardloopsport, dan wordt er ook onderzoek verricht en behandeld in die sport specifieke situatie.
Uw bewegingspatroon wordt gefilmd en samen met u wordt er bekeken en onderzocht waardoor uw klacht kan ontstaan, maar vooral wat er moet veranderen om uw lichaam beter te belasten waardoor klachten kunnen worden voorkomen.

De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Dit geldt zowel voor de beginnende sporter, de recreant als de topsporter. Voor al deze niveaus biedt TOBB begeleidingstrajecten aan om u optimaal te laten presteren op een gezonde manier.

Uw sportoefentherapeut: Nicole Dronkers-Marsé